Concello de Verín

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home Cidade Novas O PCT Puertas de Galicia entrega os premios da I Olimpíada Gastronómica
O PCT Puertas de Galicia entrega os premios da I Olimpíada Gastronómica PDF Imprimir Correo-e
Xoves, 08 Novembro 2012 12:47

O salón de plenos do Concello de Verín acolleu, na xornada de hoxe, a entrega dos premios da  primeira edición da Olimpíada Gastronómica 'Puertas de Galicia', que se desenvolveu nos fines de semana do 15 de setembro ao 14 de outubro.


O concurso, no que resultaron vencedores Casa Manola, Restaurante Bruma e Bar Gandainas, contou coa participación de 16 establecementos das comarcas de Verín e Conso nas categorías de tapa, menús e cócteles, realizados con produtos autóctonos ou representativos das comarcas de Monterrei e Conso-Frieiras e cuns prezos de 3,50 € para a categoría de tapa -inclúe tapa e viño da Denominación de Orixe Monterrei-, 18 euros no caso do menú -conformado por entrante, prato principal, sobremesa e bodega, con recomendación da  D.O. Monterrei-, e de 4,50 € para o cóctel.

Os cócteles, menús e tapas participantes optaban a premios en cada unha das categorías, recoñecementos ao segundo e terceiro premio, que foron outorgados polos clientes dos establecementos que efectuaron as súas votacións a través da páxina web Puertas de Galicia e as redes sociais deste plan de competitividade (www.facebook.com/PuertasDeGalicia). O resultado da votación, na que participaron 271 persoas e se formalizaron 729 votos, outorgoulle o primeiro posto a Casa Manola -na categoría de tapa con  91 votos-, Restaurante Bruma -na de menú con 94 votos- e Bar Gandainas -na de cóctel con 57 votos-. Con todo, como segundo e terceiro clasificado en cada unha das categorías quedaron: Restaurante Brasil e Bar Gandainas -en tapas con 72 e 63 votos-, Casa Manola e Restaurante Brasil -na categoría de menús con 87 e 75 votos- e Aldea Rural A Cortiña e Pub Golf’s -na de cócteles con 18 e 14 votos-.

A I Olimpíada Gastronómica ‘Puertas de Galicia’ tivo como obxectivos revalorizar a gastronomía das dúas comarcas como un produto turístico en si mesmo e alongar a tempada turística na zona, baixo os principios de calidade no servizo, atención ao cliente, e aqueles atributos que nos deben diferenciar coma un destino de calidade cun alto valor gastronómico. A mesma estivo organizada pola Asociación de Empresarios da Comarca de Monterrei (AECOM) e a Asociación de Hostaleiros da Comarca de Conso-Frieiras, xunto co PCT Puertas de Galicia auspiciado polo Ministerio de Industria, Energía y Turismo, a Secretaría Xeral para o Turismo da Xunta de Galicia e a Asociación de Municipios das Comarcas de Monterrei e Conso-Frieiras.

 
EBC

Logo FEADER

Centro de Dia

Guía da Comarca de Verín


Solicitude de Participación









En que mesa voto?

Compostaxe

Buzón do Cidadán

IOP Definitivo

PMPCI

PEID PREGUIZA

PEID Caldeliñas

Plan Xeral de Ordenación Urbana

PXOM APROBACION INICIAL

Peprich a fecha 2023


Sede electrónica


A un click


Biblioteca Municipal








Visor Sixpac



?>